2017. már 27.

Reggeli ötlet: Kókuszos- Cappuccinos shake

írta: sportdietablog
Reggeli ötlet: Kókuszos- Cappuccinos shake

Rohanós reggeleken kiváló választás egy proteinnel turbózott napindító ital: könnyen, gyorsan emészthető és hasznosítható a szervezet számára. Ha nagyon sietünk, akkor könnyedén elcsomagolhatjuk (palackozhatjuk) és szállíthatjuk, ráadásul az összetevőket, az ízvilágot kedvünk szerint variálhatjuk. Csak a képzeletünk szabhat határt, mit rakunk a turmixba. A kávé és kókusz kedvelőinek ajánljuk a következő reggeliötletet.
shake_recept.png
 
Hozzávalók
+ ízlés szerint zabpehely, puffasztott amaránt, kókuszchips, kókuszreszelék stb.
 
A fehérje-kiegészítők azért alkalmazhatók kiválóan a reggeli, ébredés utáni időszakban, mert ilyenkor az egyik legfontosabb a megfelelő mennyiségű és minőségű protein bevitele, pótlása. Lehetőleg használjunk tejsavó fehérje izolátum és hidrolizátum alapú étrend-kiegészítőt, hiszen a fehérjék biológiai értékének tekintetében ezek állnak az élen, tehát ezeket hazsnosítja legkönnyebben, leggyorsabban a szervezet. Ráadásul a tiszta tejsavó izolátumokat és hidrolizátumokat laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
 
Protein alapú shake-ek esetében nagyon fontos: nemcsak a fehérjebevitelre, hanem a jó minőségű, megfelelő mennyiségű szénhidrátbevitelre is figyeljünk oda! Sose tévesszük szem elől, hogy a fehérjék hasznosulásához együttesen elfogyasztott szénhidrátra is szükség van, máskülönben testünk a saját fehérjéiből (vagyis az izmainkból) fog energiát nyerni, ami katabolikus (izom-leépítő) folyamatok túlsúlyba kerülését jelentheti.
Szólj hozzá

reggeli protein fehérje Diéta egészséges reggeli protein shake fehérje shake