2017. júl 16.

VESZÉLYES ÉS KÁROS LEHET A KARNITIN!

írta: sportdietablog
VESZÉLYES ÉS KÁROS LEHET A KARNITIN!

carnitine-2.png

Mindenki ismeri a karnitin jótékony hatásait, például a testsúly csökkentés, az állóképesség javítás és az izomregeneráció vonatkozásában. Mégis előfordul, hogy valakinek nem hat, sőt, akár mellékhatások is jelentkeznek. Miért lehet ez?

Fontos tisztázni, hogy az igazi, tiszta L-karnitin mellékhatásoktól mentes és valóban hatékony. Ám nem minden tiszta L-karnitin, ami annak látszik, vagy annak adják el. Egyetlen betűn múlik minden: a D-betűn. Számos L-karnitin tartalmaz D-karnitint, így valójában DL-karnitinnak kellene nevezni az ilyen készítményeket. De mit is jelent ez a bizonyos D-betű és miért veszélyes, illetve hogyan különböztessük meg a tiszta és biztonságos karnitin készítményeket az egészségkárosító verzióktól?

Karnitint kétféle módon lehet előállítani: szintetikus eljárással és természetes, úgynevezett biotechnológiai úton. Kizárólag az utóbbi garantál optikailag tiszta, D-karnitin mentes L-karnitin-t!

A tiszta L-karnitin elengedhetetlen anyag a zsíranyagcseréhez valamint az energiatermeléshez. Ezzel szemben tudományos kutatási módszerekkel kimutatták, hogy a D-Karnitin (tiszta anyagként vagy DL-karnitin formában) nem csak fiziológiailag inaktív, hanem még gátolja is a természetes L-karnitin felvételét és funkcióit. Megfigyelték, hogy a DL-karnitin alkalmazása súlyos mellékhatásokat eredményez az emberi egészségre nézve. Az amerikai FDA (Food and Drug Administration) szerint a D-karnitin, valamint a DL-karnitin általánosságban nem mondható biztonságosnak, ezért illegális élelmiszer adalékanyag.

Tehát a D-karnitin nem csupán nem hatékony, illetve biológiailag inaktív anyag, hanem mérgező, az emberi szervezetre káros, míg a tiszta (D-karnitin-mentes) L-karnitin rendelkezik azokkal a pozitív tulajdonságokkal, melyek sokak számára ismertek.

Most már csak az a kérdés, honnan tudja a vásárló, hogy tiszta L-karnitint vesz-e, vagy DL-karnitint? A válasz nagyon egyszerű. Mint fentebb írtuk, kizárólag a biológiai úton előállított készítmény esetén garantált a tisztaság. Ez a biológiai eljárás teljesen egyedi és világszabadalommal védett, a módszer kizárólagos tulajdonosa a Svájcban található, gyógyszerészeti és biotechnikai anyagok kutató-fejlesztő és gyártó intézete, a Lonza. A Lonza által bejegyzett védjegy a Carnipure®, és csak az ezen védjeggyel ellátott karnitin készítményeket állították elő biotechnológiai úton. A természetes, biológiai L-Carnipure® folyamat nem foglal magába sem genetikailag módosított szervezeteket, sem állati eredetű termékeket.

A Carnipure®-t az FDA jóváhagyta, megfelel az Egyesült Államok Gyógyszerkönyvének (USP), valamint a Food Chemical Codex-nek (FCC), Németországban "Neuform" biológiailag előállított termék állapotot kapott, napi rendszerességgel fogyasztható az EFSA (Európai Élelmiszer Biztonsági Hatóság) szerint és elfogadta azt a Japán MHLW (Egészség-, Munka- és Szociálisügyi Minisztérium) is. Kiváló biztonsági profilja miatt a Carnipure® termékeket több mint 25 éve csecsemő tápszerekben is alkalmazzák.

A LÉNYEG:

Ha garantáltan mérgező anyagoktól mentes karnitint szeretnél fogyasztani és élvezni annak minden előnyét, mellékhatások nélkül, akkor ne kockáztass, menj biztosra: Vásárolj Carnipure® logoval (lásd a képen) ellátott terméket. Amennyiben kétséged merül fel a védjegy jogos használatát illetően, akkor vedd fel a kapcsolatot a Lonzával és ellenőrizd, hogy engedélyt adtak-e az adott terméken a védjegy elhelyezésére, ami azt tanúsítja, hogy a készítmény 100%-ban csak tiszta Carnipure® karnitint tartalmaz. A Panhellen a Lonza engedélyével és iránymutatásainak betartásával használja a védjegyet karnitin készítményein, melyek kizárólag tiszta és biztonságosan alkalmazható Carnipure® L-karnitint tartalmaznak.

Olcsó és szennyezett L-karnitin termékek helyett válaszd a biztonságos csúcsminőséget!

http://panhellen.hu/termek/carnitine-carnipurer

Szólj hozzá

fogyás zsírégetés karnitin l-karnitin panhellen carnipure d-karnitin